modern House

SÄNK ENERGIKOSTNADERNA

MED UPP TILL 70%

LÅT RAWKOLL TA HAND OM DIN STUGA

Stugor i Wood

Rawkoll är ett system som gör det möjligt för dig att få total kontroll över din stuga.

Du kontrollerar allt ifrån värme, elförbrukning och larmer med mera. 

Händer något oväntat i stugan får du larm om det direkt. 

 

Använder du dig av någon typ av stugförmedlingstjänst så fungerar Rawkoll alldeles utmärkt. 

Om något inte är som det ska, så kan både du och stugvärden få reda på det.

 

Dessutom har Rawkoll en energisparfunktion där du kan sänka dina energikostnader

med upp till 70% genom att värma stugan när elen är billig. 

VAD ÄR RAWKOLL?

rawkoll.png
Stugor i Wood

GYNSAMT FÖR PLÅNBOKEN & MILJÖN

Har du som stugvärd eller stugägare en eller flera stugor som du brukar hyra ut?

Med Rawkoll kan du spara upp till 70% av energikostnaden genom att hålla en bra grundvärme i din stuga när den är outhyrd. När du köper Rawkoll så erbjuder vi dig att välja vilken tid du vill förbruka din energi oavsett om det är grund värmen, din elbil eller något annat, så kan du göra det på spotpriset på elbörsen. Spotpriset är det elpris som elleverantörerna köper in elen för och är således på ett eller annat sätt grunden till ditt elpris. Spotpriset styrs av efterfrågan och tillgång på el. Till detta elpris tillkommer sedan elleverantörens och nätägarens avgifter, skatt och moms för dig som konsument.

 

Det du behöver gör är att teckna ett elavtal med rörligt timpris med din elleverantör,

alternativt så hjälper vid dig med avtalet.

 

Låt systemet bestämma när du ska förbruka din el. Förbruka elen när den är billig, du sparar pengar och du gör även en insats för miljön. Dessutom gör du Sveriges elnät stabilare.

AdobeStock_113509130.jpeg

LÅT SYSTEMET SKÖTA ALLT

Varje dag och varje timme kostar elpriset olika mycket, på bilden till höger ser du ett exempel. Som grafen visar är priset nästan 4 gånger så högt klockan 08:00 som det är 04:00.

Rawkolls smarta system gör det möjligt att förbruka mer el när elpriset är billigt, och mindre el när elpriset är dyrt genom att räkna ut priset i förtid. Nedan kommer några exempel på varför detta är en så smart lösning.

 

Exempel 1 Din stuga är outhyrd och kommer vara det ett ex antal dagar, du vill att din stuga ska hålla 15 °C för att inte vattenledningar ska gå sönder, istället för att bränna på samma mängd värme varje timme, så gör Rawkoll en analys och värmer stugan mer när elen är billig och mindre när elen är dyr. Du sparar pengar, det är bra för miljön och du gör Sveriges elnät stabilare.

Exempel 2 Säg att du anländer till din stuga klockan 18:00. Om du då redan vet att du inte ska använda bilen något mer för dagen så kan du istället låta laddningen vänta till klockan 00:00. På så sätt skulle du troligen sänka din laddningskostnad med mer än 50%.

Rawkoll sköter allt åt dig, du sparar pengar och gör en insats för miljön.

elborsen.png

Så här enkelt får du                   

rawkoll ogo no background.png

Köp Rawkoll via hemsida eller din stugvärd

Elektriker kommer till din stuga och installerar Rawkoll

Ditt nya energismarta system är redo

AdobeStock_113509130.jpeg

VARJE STUGA HAR SINA EGNA FÖRUTSÄTTNINGAR OCH BEHOV

Med Rawkoll har du själv möjligheten att utforma din stuga efter just ditt behov. Önskar du i framtiden att utöka med någon tjänst så väljer du enkelt från vårt produktsortiment.

Rawkolls system för övervakning ger dig full överblick och kontroll på ditt boende via smartphone, surfplatta eller dator. Oavsett om din stuga är en del av en stugby eller om du själv har en anläggning bestående av en eller fastigheter så kan du styra varje funktion ända ner på objektnivå.

Med övervakning och larmtjänst kan du tidigt upptäcka driftstopp, vattenläckor eller andra avvikelser på någon funktion. Du behöver inte oroa dig för om du kom ihåg att låsa alla fönster och dörrar när du åkte hemifrån. Behovet av tillgänglig driftspersonal minskar då systemet sköter kontrollen av anläggningen och personal behöver endast rycka ut vid akuta situationer.

För både ekonomi och komfort kan klimat och belysning styras i varje enskild fastighet och till och med i varje enskilt rum. Med anslutning till bokningssystem kan värme och belysning styras automatiskt. När stugan inte används sänks värmen i fastigheten och höjs lagom till det att hyresgästen ska checka in.

Valet är ditt, säkerheten är vår.

Stugor i Wood
 

KONTAKTA OSS

rawkoll ogo.png