AdobeStock_289304086.jpeg

SÄNK DINA 
ENERGIKOSTNADER

LÅT RAWKOLL TA HAND OM DIN STUGA

Vad är Rawkoll?

Rawkoll hjälper dig att få full kontroll över alla stugor på samma ställe.

Via telefon eller dator övervakar du stugorna ända ner på objektnivå. Få full kontroll energiåtgången, se om fönster är öppna eller upptäck en vattenläcka i tid.

Det är bara några av alla saker som du får med Rawkoll. Givetvis blir du meddelad om

något inte är som det ska via appen, e-mail eller sms. Det väljer du själv.

 

Hur fungerar det? Ett obegränsat antal stugor eller andra fastigheter bildar ett nätverk där varje stuga har en wifi-anslutning. Finns inget wifi i stugan så löser vi det med ett 4G modem. Varje stuga utrustas sedan med trådlösa sensorer som bevakar och kontrollerar

de funktioner som valts för anläggningen.

Glödlampa
Stugor i Wood

Effekttoppar & Effektbegränsning

Allt fler elnätbolag väljer att införa effekttariffer och effektbaserade avgifter,

syftet är att jämna ut effekttopparna så att elnätet används mer effektivt.

Under nästa år kommer det presenteras ett lagkrav på att elnätbolag måste

ta ut någon form av effektbaserad avgift från sina kunder.

 

Detta innebär alltså att du betalar för hur mycket energi du förbrukar eller producerar

under en viss tid. Rawkoll löser detta så att du själv kan bestämma hur du vill fördela effekten. 

Du kan få varningar när effekten börjar bli för hög, men även att apparater stängs av automatiskt vid hög belastning. Du ställer själv in en prioriteringsordning för

vilka apparater som ska stängas av vid hög belastning.

 

Genom att sprida ut användningen av elektronisk utrustning över mer än 1 timme

minskar din effekttopp och därmed ditt högst uppmätta timvärde.

Du kan med andra ord själv påverka din kostnad i större utsträckning än tidigare

genom att sprida ut din elanvändning. Med effekttariff har du som kund

själv möjlighet att påverka tre fjärdedelar av elnätskostnaden.

 

Exempel:

Effekttoppen blir högre när du använder många apparater samtidigt, t.ex. tvättmaskin, torktumlare, ugn, spis, diskmaskin, motorvärmare, TV osv. Om du däremot sprider ut användningen av apparaterna jämnt över dygnet så blir din effekttopp lägre.

klimat blå.png

Gynsamt för plånboken & miljön

Med Rawkoll kan du spara upp till 70% av energikostnaden genom att hålla en bra grundvärme i din stuga när den är outhyrd. När du köper Rawkoll så erbjuder vi dig att välja vilken tid du vill förbruka din energi oavsett om det är grund värmen, din elbil eller något annat, så kan du göra det på spotpriset på elbörsen. Spotpriset är det elpris som elleverantörerna köper in elen för och är således på ett eller annat sätt grunden till ditt elpris. Spotpriset styrs av efterfrågan och tillgång på el. Till detta elpris tillkommer sedan elleverantörens och nätägarens avgifter, skatt och moms för dig som konsument.

 

Det du behöver gör är att teckna ett elavtal med rörligt timpris med din elleverantör,

alternativt så hjälper vid dig med avtalet. Låt systemet bestämma när du ska förbruka din el.

Förbruka elen när den är billig, du sparar pengar och du gör även en insats för miljön.

Dessutom gör du Sveriges elnät stabilare.

Låt systemet sköta allt

Varje dag och varje timme kostar elpriset olika mycket, på bilden till höger ser du ett exempel. Som grafen visar är priset nästan 4 gånger så högt klockan 08:00 som det är 04:00.

Rawkoll gör det möjligt att förbruka mer el när elpriset är billigt, och mindre el när elpriset är dyrt genom att räkna ut priset i förtid. Nedan kommer några exempel på varför detta är en så smart lösning.

 

Exempel 1 Din stuga är outhyrd och kommer vara det ett ex antal dagar, du vill att din stuga ska hålla 15 °C för att inte vattenledningar ska gå sönder, istället för att bränna på samma mängd värme varje timme, så gör Rawkoll en analys och värmer stugan mer när elen är billig och mindre när elen är dyr. Du sparar pengar, det är bra för miljön och du gör Sveriges elnät stabilare.

Exempel 2 Säg att du anländer till din stuga klockan 18:00. Om du då redan vet att du inte ska använda bilen något mer för dagen så kan du istället låta laddningen vänta till klockan 00:00. På så sätt skulle du troligen sänka din laddningskostnad med mer än 50%.

Rawkoll sköter allt åt dig, du sparar pengar och gör en insats för miljön.

Stugor i Wood

Varje stuga har sina förutsättningar

Med Rawkoll har du själv möjligheten att utforma din stuga efter just ditt behov. Önskar du i framtiden att utöka med någon tjänst så väljer du enkelt från vårt produktsortiment.

Rawkolls system för övervakning ger dig full överblick och kontroll på ditt boende via smartphone, surfplatta eller dator. Oavsett om din stuga är en del av en stugby eller om du själv har en anläggning bestående av en eller fastigheter så kan du styra varje funktion ända ner på objektnivå.

Med övervakning och larmtjänst kan du tidigt upptäcka driftstopp, vattenläckor eller andra avvikelser på någon funktion. Du behöver inte oroa dig för om du kom ihåg att låsa alla fönster och dörrar när du åkte hemifrån. Behovet av tillgänglig driftspersonal minskar då systemet sköter kontrollen av anläggningen och personal behöver endast rycka ut vid akuta situationer.

För både ekonomi och komfort kan klimat och belysning styras i varje enskild fastighet och till och med i varje enskilt rum. Med anslutning till bokningssystem kan värme och belysning styras automatiskt. När stugan inte används sänks värmen i fastigheten och höjs lagom till det att hyresgästen ska checka in.

Valet är ditt, säkerheten är vår.

Så här enkelt får du                   

rawkoll ogo no background.png

Köp Rawkoll

Elektriker kommer till dig & installerar Rawkoll

Ditt nya energismarta system är redo

 

KONTAKTA OSS