nyrawkoll.png

TRYGGHET MED 

INDUSTRITEKNIK

TRÅDLÖSA FÖRETAGET

 

Vi lever redan i en trådlös värld. Vi är uppkopplade med mobiler och datorer vart vi än befinner oss.

Det är inte längre något vi tänker speciellt mycket på.

Det är en del av livet.

Men när vi tänker oss att huset, fastigheten eller kanske en stor anläggning är trådlöst uppkopplad känns det inte lika självklart. Men verkligheten är att tekniken finns även för det användningsområdet. Smarta hem har dom flesta hört talas om och nu tar vi delar av den tekniken och anpassar möjligheterna till att passa företaget.

Som företag vill du se vinning för att bli intresserad och just det får du med RAWKOLL.

 

Är målet minskade energikostnader genom styrning av värme och belysning eller behöver du få larm om driftstörning på olika funktioner. Trådlöst är nästan också gränslöst. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur vi tillsammans kan sätta ihop systemet för att uppfylla dina önskemål.

TRÅDLÖSA TEKNIKEN

Tjänsten är helt byggd på teknik med öppen standard och många enheterna drivs utan strömförsörjning eller batterier.   Det låter otroligt och fantastiskt men är numera genomförbart med den nya teknik som fått namnet

Energy Harvesting. Mer info om Energy Harvesting finns här.

 

Produkterna är underhållsfria och håller högsta industristandard för att säkerställa hög driftsäkerhet. Den trådlösa tekniken bygger på EnOcean standard som är en internationellt beprövad standard och används i många system för smarta hem. En nyckelfaktor för denna teknik är att kommunikationen mellan sändare och givare sker åt båda håll.

RAWKOLL har även fullt stöd för KNX, vilket innebär att du kan styra och manövrera vad du vill. KNX är en ISO-Standard för hem och fastighetsautomation, ISO/IEC 14543-4. Läs mer om KNX här.

 

Många av enheterna har väldigt låg vikt och är ofta inte större än att de kan monteras med självhäftande tejp. För vissa funktioner krävs dock viss teknisk kunskap och i de fall det krävs arbete i elnätet måste alltid behörig elektriker anlitas.

rawkoll ogo.png