top of page

Integritetspolicy

 • Vad är Rawkoll?
  Rawkoll är en innovativ helhetslösning som är designad för att möta behoven gällande energibesparing, kontroll och trygghet. Rawkoll är särskilt utformad för ägare av stugor och campingplatser, såväl som för fastighetsägare som hanterar ett flertal egendomar. Dessutom är Rawkoll också värdefullt för personer som förvaltar andras stugor. Produkten är en enkel och kostnadseffektiv lösning som ger dig fullständig kontroll över din fastighet genom sensorer som arbetar tillsammans via en lättanvänd app. Denna avancerade teknologi möjliggör konstant uppsikt över fastigheten, vilket ger dig större trygghet och insyn i vad som pågår i dina fastigheter. Du kan använda Rawkoll för att automatiskt styra värme och andra elektroniska enheter, samt för att hantera komplexa energieffektivitetsfrågor som kan hjälpa dig att spara pengar. Med suverän prestanda och unika funktioner är Rawkoll den perfekta lösningen för alla fastighetsägare som vill vara mer avancerade och proaktiva i deras energihantering och fastighetsövervakning.
 • Var passar Rawkoll?
  Rawkoll har många användningsområden. Se fliken "Användningsområden" för mer information.
 • Vad behöver jag för att komma igång?
  Rawkolls gateway behövs för att komma igång. Därefter anpassas produkten efter ert behov. Vi hjälper till med att hitta den bästa lösningen för just er.
 • Är det någon bindningstid på Rawkoll?
  Vi ger er valet mellan att hyra eller köpa Rawkoll direkt. För hyra krävs en vanligtvis bindningstid på 60 månader. Om du väljer att köpa direkt finns ingen bindningstid, endast en månads uppsägningsperiod.
 • Vilka värmekällor kan Rawkoll kommunicera med?
  Rawkoll kan kommunicera med de flesta typer av värmesystem. Kontakta oss så berättar vi mer.
 • Kan man installera Rawkoll själv?
  Alla Rawkolls sensorer är trådlösa och monteras enkelt med dubbelhäftande tejp. En del av våra paket kräver installation av en elektriker. Fråga oss så berättar vi mer.
 • Jag behöver hjälp med att komma igång, vad gör jag?
  Våra produkter skickas alltid färdigprogrammerade. Vi finns dessutom alltid tillgängliga för dig om du har någon fundering.
 • Hur levereras Rawkoll?
  Rawkoll samarbetar med ett flertal budfirmor. Inför leverans bestämmer vi leveranssätt tillsammans med er.
 • Vad är effektbegränsning?
  Om många elektriska apparater används samtidigt ökar effekten. Fler och fler elnätsbolag vill införa en effektavgift för att stabilisera Sveriges elnät. Rawkoll löser detta smidigt genom att meddela via push-notis vid hög effekt. Rawkoll kan även vid önskemål stänga av apparater automatiskt.
 • Funkar Rawkoll med mobilt bredband?
  Ja absolut, finns inte wifi indraget i huset så funkar mobilt bredband utmärkt.
 • Vad är spotpris?
  Spotpris är det pris som vi elbolag köper in elen för. Det sätts på den nordiska elbörsen Nord Pool och styrs av tillgång och efterfrågan. Spotpriset påverkar elpriset och genom att teckna elavtal med rörligt pris kan du dra nytta av ett lågt spotpris.
 • Hur funkar smart elbilsladdning?
  Rawkoll kan antingen integrera med din laddbox eller styra uttaget som din elbil laddas genom. Vi läser in det aktuella priset på elbörsen, på så sätt kan du ladda din elbil när elpriset är lågt.
 • Vad är ett webbgränssnitt?
  Ett webbgränssnitt är ett användargränssnitt som körs i webbläsaren. Via webbgränssnittet kan du styra och övervaka Rawkoll.
 • Jag vill lägga till nya enheter, hur gör jag?
  Efter beställning konfigurerar vi upp de enheter som du beställt. Sedan skickar vi enheterna till dig, det enda du behöver göra är att sätta upp dem.
 • Styra värmen efter elpris, hur funkar det?
  Rawkoll gör att värmesystemet förbrukar mer el när det är lågt pris och mindre när det är högt. Du behöver fortfarande inte offra din komfort för skillnaden är så liten. Detta kräver att du har ett timprisavtal med din elleverantör.
 • Hur fungerar Rawkoll med golvvärme?
  Rawkoll fungerar bra med golvvärme. Vi har trådlösa ställdon som styr golvvärmeslingorna. Med Rawkoll kan värmen höjas när elpriset är lågt och låter bli att värma på de allra dyraste timmarna.
 • Kan jag exportera min data?
  Du kan exportera data från temperatur, luftfuktighet och energiförbrukning. Vi kan logga alla värden upp till 7 år.
 • Jag har beställt Rawkoll, vad händer nu?
  Efter du beställt Rawkoll bestämmer vi tillsammans med dig vem som ska utföra installationen. Har du någon elektriker du samarbetar med eller vill du ha hjälp med installationen av oss? Därefter sätts datum för leverans och montering.
bottom of page