top of page

Camping & stugby

meny dator.png

Hur hjälper Rawkoll er verksamhet?

Värm stugbyn eller campingen på ett smartare sätt. Sätt temperaturgränser, värm efter bästa elpris, få full kontroll på energiåtgången, sänk effekttoppar, få notis om ett fönster är öppet, upptäck vattenläckor i tid, styr belysning. Det är bara några av alla funktioner Rawkoll erbjuder. Ni sätter gränserna.

Hemma/borta

Rawkoll har en smart hemma/borta funktion som med ett knapptryck sätter fastigheten i ett komfortläge när fastigheten är bokad och i ekonomiläge när den är obokad. Då kan värmen i fastigheten regleras mot två värden. Till exempel 22°C i hemmaläge och 10 °C i bortaläge.

Inget krav på ny teknik

Vi har märkt att det ofta ställs höga krav på värmekällan om du vill kunna styra värmen på ett smartare sätt. Du måste ha den senaste värmepumpen eller dina element ska ha inbyggt wi-fi. Med stor sannolikhet behöver du byta ut något som faktiskt fungerar bra i övrigt. Med Rawkoll räcker det att vår enhet är ”smart” för att du ska kunna styra värmen smartare.

Alla typer av värmesystem

Rawkoll erbjuder er att styra värmen i era fastigheter smartare oavsett vilken typ av uppvärmning ni har. 

Vi fixar allt

Alla våra apparater levereras alltid färdigprogrammerade. Det innebär att vi kan garantera att allt fungerar som det ska.

Ska kunden få ladda bilen?

Har ni erfarenhet av att kunder laddar sin elbil genom att dra in strömkabeln via fönstret? Med Rawkoll kan ni antingen få en notis om kunden gör det alternativt så stängs uttaget av automatiskt när kunden gör det.

Värmestyrning

Priset på elbörsen förändras varje timme. Rawkoll har en funktion som gör det möjligt att värma alla fastigheter när elpriset är som lägst. Systemet sköter detta automatiskt åt er.

Effekttoppar & begränsning

Allt fler elnätbolag väljer att införa effekttariffer och effektbaserade avgifter, syftet är att jämna ut effekttopparna så att elnätet används mer effektivt. Detta innebär alltså att ni betalar för hur mycket energi ni förbrukar eller producerar under en viss tid. Med Rawkoll kan ni få varningar vid hög effekt. Apparater kan även stängas av automatiskt vid hög belastning.

Värmekabel

Låt värmekabeln för inkommande vatten skötas automatiskt. Detta ger er trygghet eftersom ni slipper fundera om vattenledningarna fryser sönder. Dessutom minskar ni era värmekostnader eftersom värmekabeln endast är påslagen när det behövs.

Meddelad om något är fel

Är det något som inte stämmer så får ni veta det. I systemet finns det över 200 olika typer av larmer som kan meddela er om något är fel. Det kan vara att kunden glömt stänga ett fönster, att frysen slutat fungera, att brandlarmet gått eller att jordfelsbrytaren löst ut.

Rättvist ska det vara

Med Rawkoll kan ni låta kunderna betala för sin faktiska förbrukning. Ni kanske har en kund som förbrukat 8 kWh och en annan som förbrukat 16kWh. Då kan ni fakturera dem olika mycket.

Alla larm på samma ställe

På systemets larmsida kan ni se när och vilket larm som uppkommit. Där står det även vilken anläggning det gäller. Otroligt smidigt om ni har kontroll över flera anläggningar.
Allt sköts från samma ställe.

Har ni ett bokningssystem?

Har ni ett bokningssystem så kan Rawkoll integrera med det. Då kan värmen styras automatiskt efter bokning. När fastigheten är obokad värms boendet till en lägre temperatur och höjs lagom till det att gästen checkar in. Detta sparar både tid och pengar.

Merförsäljning

Genom att ni använder er av Rawkoll så ökar möjligheterna att erbjuda fler tjänster till gästerna. Till exempel kan bastun endast vara påslagen om man betalat för den. Ni själva sätter gränserna.

Vad behöver jag för att komma igång?

För att komma igång med Rawkoll behöver du vår gateway. Med vår gateway som är hjärnan i systemet kan du ansluta och styra alla tillbehör. Denna enhet kopplas enkelt in i ett vanligt vägguttag med medföljande strömkabel.

Välj mellan Rawkoll Basic & Rawkoll Premium.

gateway.png
-
Rawkoll Basic
Rawkoll Premium
Komfort/ekonomiläge
X
X
Larmhantering
X
X
Push-notiser vid larm
X
X
Temperaturövervakning
X
X
Luftfuktighetsövervakning
X
X
Värmestyrning efter spotpris
X
X
Elbilsladdning efter spotpris
X
X
Styrning värmekabel
X
X
Kontroll utanför hemmet
X
X
Uppdaterat pris från elbörsen
X
X
Effektbegränsning
X
Effektövervakning
X
Energiövervakning
X
Larm Kyl & Frys
X
Larm Värmekabel
X
rawkoll i bil
anton bakgrund.png

Anton Nyström

Försäljning & Marknad

Ring mig på 070 305 24 10 eller maila till anton@gryningsteknik.se

så berättar jag mer om Rawkoll.

bottom of page