top of page

Privatperson

meny dator.png

Ökad trygghet, kontroll & energibesparing

Värm fastigheten på ett smartare sätt. Sätt temperaturgränser, få full kontroll på energiåtgången, sänk effekttoppar, få notis om ett fönster är öppet, upptäck vattenläckor i tid, styr belysning. Det är bara några av alla funktioner Rawkoll erbjuder. Välj efter just ditt behov

Hemma/borta

Rawkoll har en smart hemma/borta funktion som med ett knapptryck sätter huset i ett komfortläge när du är hemma och i ekonomiläge när du inte är hemma. Då kan värmen i bostaden regleras mot två värden. Till exempel 22°C i hemmaläge och 10 °C i bortaläge.

Inget krav på ny teknik

Vi har märkt att det ofta ställs höga krav på värmekällan om du vill kunna styra värmen på ett smartare sätt. Du måste ha den senaste värmepumpen eller dina element ska ha inbyggt wi-fi. Med stor sannolikhet behöver du byta ut något som faktiskt fungerar bra i övrigt. Med Rawkoll räcker det att vår enhet är ”smart” för att du ska kunna styra värmen smartare.

Alla typer av värmesystem

Rawkoll erbjuder dig att styra värmen i din bostad smartare oavsett vilken typ av uppvärmning du har. Vi har olika lösningar beroende på vilket värmesystem du har.

Styr belysningen smartare

Styr din belysning direkt från webbgränsnittet. Tänd, släck, dimra eller kalla på olika scenarion. Funktioner så som timer eller astrour finns också.

Meddelad om något är fel

Är det något som inte stämmer så får du veta det. I systemet finns det över 200 olika typer av larmer som kan meddela dig om något är fel. Det kan vara att du glömt stänga ett fönster, att frysen slutat fungera, att brandlarmet gått eller att jordfelsbrytaren löst ut.

Hyr du ut din bostad?

Rawkoll kan styras automatiskt med bokningssystem. Det betyder att värmen kan styras beroende på om den är bokad eller inte.

Värmestyrning

Priset på elbörsen förändras varje timme. Rawkoll har en funktion som gör det möjligt att värma bostaden när elpriset är som lägst. Systemet sköter detta automatiskt åt dig, du ställer bara in vilken temperatur du vill ha.

Effekttoppar & begränsning

Allt fler elnätbolag väljer att införa effekttariffer och effektbaserade avgifter, syftet är att jämna ut effekttopparna så att elnätet används mer effektivt. Detta innebär alltså att du betalar för hur mycket energi du förbrukar eller producerar under en viss tid. Med Rawkoll kan du få varningar vid hög effekt. Apparater kan även stängas av automatiskt vid hög belastning.

Värmekabel

Låt värmekabeln för inkommande vatten skötas automatiskt. Detta ger dig trygghet eftersom du slipper fundera om vattenledningarna fryser sönder. Dessutom minskar du dina värmekostnader eftersom värmekabeln endast är påslagen när det behövs.

Vi fixar allt

Alla våra apparater levereras alltid färdigprogrammerade. Det innebär att vi kan garantera att allt fungerar som det ska.

Ladda bilen efter bästa pris

Ladda din bil när elpriset är som lägst. Systemet sköter detta automatiskt åt dig. I första hand väljer systemet prioritera de billigaste timmarna. Antingen så integrerar Rawkoll med din laddbox eller så styr Rawkoll uttaget som du laddar din bil med.

Vad behövs för att komma igång?

För att komma igång med Rawkoll behöver du vår gateway. Med vår gateway som är hjärnan i systemet kan du ansluta och styra alla tillbehör. Denna enhet kopplas enkelt in i ett vanligt vägguttag med medföljande strömkabel.

gateway.png

Exempel på tillval

Vi har massivs med olika sensorer som kan anpassas efter just ditt behov.

Nedan kommer tre exempel.

Temperatursensor

Temperatursensor som används för att övervaka eller styra temperaturen inomhus.

temp.png

Brandlarm

Få notis via mail eller push-notis direkt vid larm. Obegränsat antal larmmottagare.

brand.png

Läckagesensor

Placeras vid diskmaskin, tvättmaskin eller annat utrymme där läckagerisk finns.

läckage.png
rawkoll i bil
bottom of page